Yeni yıl, yeni planların, yeni umutların ve başlangıçların yılıdır. Aynı zamanda hiç istenmese de nüfüs cüzdanınıza göre bir yaş daha büyürsünüz. Peki resmi rakamlara göre büyüyen yaşınıza rağmen giderek gençleşen, güzelleşen bir cilt istemez misiniz?
Cildinizi Tanırsanız Ona Uygun Ürünü de Seçebilirsiniz!
Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak herkesin dileğidir. Bunun için cildinizi çok iyi tanımanız gerekir. Cilt tipiniz hakkında gerekli bilgileri öğrenmeli; doğru bakım ve koruma yöntemlerini uygulamalısınız. Cilt bakımı sizin için sadece cildinizde istemediğiniz şeyler söz konusu olduğunda yapacağınız bir uygulama olmamalıdır. Bunu programlı bir alışkanlık ve yaşam şekli haline getirmelisiniz.
Cildinizin özelliklerini bilmeniz kullanacağınız ürünleri seçebilmeniz için çok önemlidir. Ancak cildinizin yaşam boyunca aynı özellikleri taşımasını beklemek yanlıştır. Ergenlik döneminde yağlı bir cildiniz varken menopozda kuru bir cildiniz olabilir. Yaş, mevsimsel farklılıklar, çevresel faktörler, stres, bazı hastalıklar ve alerjik durumlar cildinizi etkiler.
En Pahalı Ürün En İyi Ürün Anlamına Gelmez!
Kozmetik piyasasına her gün yenileri eklenen ürünler, size geniş bir yelpaze sunmakla birlikte seçim şansınızı da giderek zorlaştırır. Bu noktada unutmamanız gereken en önemli şey; en pahalı ürünün sizin için en iyi ürün olmayabileceğidir.
Cildinizin Doktoru Dermatologlardır!
Cildinizin doktoru dermatologlardır ve özellikle sorunlu bir cilde sahipseniz bir dermatologdan yardım almanız daha doğrudur. Çoğu kişi kendi cildini kuru veya yağlı bir cilt olarak tanımlayabilir. Gerçekte her iki durumda birbirinin zıttı değildir. Kuruluk ciltte nem eksikliğidir; yağlı cilt ise yağ salgısının artması sonucu gelişir. Özellikle soğuk havalarda cilt tipiniz yağlı olsa bile nemlendiriciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bazı cilt tipleri ise karma olarak nitelendirilir. Yani yüzün özellikle T bölgesi denilen alın ve burunu kapsayan alan yağlı bir yapıya sahipken; diğer alanlar kuru bir cilt yapısının özelliklerini taşıyabilir. Yağlı ciltler için kullanılacak nemlendiricilerin kesinlikle yağlı ve sivilceye neden olmaması cildin yağ dengesini düzenleyici ek maddeler içermesi gerekir. Yağlı cilde ek olarak sivilceler de varsa doktor kontrolünde tedavi almak daha doğru bir tercih olacaktır. Temizleme, nemlendirme, güneşten koruma, ihtiyaç anında dermatoloğunuz önerisiyle antiaging kremleriyle günlük bakımlarınız aksatmayın. Cildimizin doğru bakımı için deri tipine uygun ürünler seçin.
Yaşınız İlerlerken Cilt Yaşınızı Nasıl Daha Genç Tutabilirsiniz?
- Yaşlandıkça daha kuru ve daha az yağlı bir cilde sahip olursunuz. Özellikle kış aylarında cilt kuruluğu daha fazladır. Sıcak ve nemi az mevsimler, ultraviyole ışınlar ciltte kuruma yapabilir.
- Kuru bir cildiniz varsa yüzünüzü yıkamak için sabun kullanmaktan kaçının. Kuru cildiniz için uygun temizleyiciler ve nemlendiriciler tercih edin.
- Nemlendirici seçimi yaparken cilt kuruluğunuzun derecesi, nedeni, mesleğiniz, yaşam tarzınız ve bu nemlendiriciyle birlikte kullanacağınız diğer ürünler çok önemlidir.
Daha Sağlıklı ve Genç Bir Cilt Görünümü İçin Peeling?
Derinin üst tabakalarının çeşitli maddelerle kontrollü olarak soyulup alttan yeni cilt tabakasının oluşmasının sağlandığı bir cilt yenileme programıdır. Peelingle daha sağlıklı ve genç bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz. Tarih boyunca cildin güzelleştirilmesi amacıyla birçok madde kullanılmıştır. Peeling işlemi için de çeşitli ajanlar kullanılabilir. Peeling uygulaması soyma işleminin derinliğine göre yüzeysel, orta ve derin olarak sınıflandırılır. Peeling işlemi derinleştikçe etkinlik artsa da iyileşme süreci ve yan etki riski de artış gösterir. Bunun için sosyal yaşam ve tedavi güvenilirliği düşünülerek daha çok yüzeysel ve orta derinlikteki peelingler tercih edilir.
Peeling Sadece Cildinizi Temizlemez!
Peeling sadece cildinizi temizlemek ve nefes aldırmak için yapılması gereken bir uygulama değildir. Aynı zamanda;
- Lekelerin tedavisinde (Yaşlılık, hamilelik sonrası, güneş hasarı gibi),
- İnce ve orta derinlikteki kırışıklıkların giderilmesi veya hafifletilmesinde,
- Sivilce tedavisinde,
- Sivilce izlerinin hafifletilmesinde,
- Kaba cilt yapısının düzeltilmesinde,
- Gözenekli cilt yapısının daha düzgün hale getirilmesinde,
- Genel cilt canlanması, parlaklığın artırılması ve pürüzsüzleştirilmesinde kullanılır.
Meyve Asitli Peelinglerle Cildiniz Nefes Alsın!
- Peeling tedavisinden önce doktorun hastadan iyi bir öykü alması, hastanın yaşına ve cilt yapısına göre uygun peeling tipini belirlemesi gerekir.
- Kimyasal peelingte hasta ve cilt yapısı çok önemlidir.
- Açık renkli ve ince bir cilt yapısına sahipseniz daha başarılı sonuçlar alabilirsiniz.
- Peeling öncesi ve sonrasında güneşten korunmalısınız. Bu yüzden kış mevsimi peeling için en uygun dönemdir.
- Peeling etken maddenin cilde uygulanmasıyla yapılır. Glikolik asit sık kullanılır ve şeker kamışından elde edilir. Meyve asitli peelingler en sık tercih edilen peeling türüdür.
- Peeling öncesinde dermatoloğunuzla beklentilerinizi, ulaşmak istediğiniz noktayı/ulaşabileceğiniz noktayı, elde edilebilecek iyileşmenin seviyesini, tıbbı geçmişinizi, daha önce kullandığınız ürünler ya da görebileceğiniz tedavileri konuşmanız gerekir. Peeling süreleri ve seans sayısı hastanın yaşı, cilt tipi, cinsi, vücudunda düzeltme ihtiyacı gördüğü bölgelere göz önünde bulundurularak kimyasal maddenin konsantrasyonuna göre ayarlanır.
Glikolik Asitli Peeling
Ortalama 6-10 seansta yapılan glikolik asitli peeling uygulamasında solüsyon, temiz cilde uygulanır. Bir kaç dakika bekletilir, nötralize edilir ve yüz yıkanır. Bu işlem yaklaşık 10 dakika sürer. İşlemden sonra güneşten koruyucu krem sürülür. Seans aralığı hastaya bağlı olarak 1-3 hafta arasındadır. İşlem öncesi ve sonrası doktor tarafından eklenen ilaçlar veya evde kullanılabilecek dermokozmetik ürünlerle desteklenmesi etkinliği artırır.
Lazerle Cilt Yenileme Yöntemleri
Lazerin sadece epilasyon için kullanılan bir yöntem olduğunu aklınızdan çıkarın; aynı zamanda cilt gençleştirme ve akne, yara izleri ve kılcal damarların tedavisinde de tercih edebileceğiniz doğru bir uygulamadır. Lazerle cilt gençleştirme seanslarından faydalanarak zamana karşı direnme konusunda başarı sağlamanız mümkün. Özellikle cilt soymadan uygulanan, kişinin günlük yaşantısına devam etmesine engel olmayan, etkinliği klinik çalışmalarla kanıtlanmış olan Pulse dye lazerler bu konuda iyi bir tercih. En önemlisi yan etkileri yok denecek kadar az.
Dye Lazerle Cilt Yenilemede Merak Edilenler
- Yan etkisi yok denecek kadar azdır. Tedavi sonrası birkaç gün sürebilen hafif kızarıklık dışında herhangi bir kabuk, soyulma gibi problemler görülmez.
- 15 dakikadan kısa sürede tüm yüze uygulanabilir.
- Acılı, ağrılı bir işlem değildir.
- Günlük yaşamı kısıtlamaz.
- Işık cilde hasar vermeden geçer ve ciltteki kollajen üretimini artırıcı etki yapar.
- Tedavi sonrasında kırışıklarda azalma, ciltte canlanma ortaya çıkar.
- Aynı zamanda aktif akne ve akne skarlarının görünümünü azaltmada da etkilidir.
- Lazerle cilt yenileme tedavilerinde sonuç alabilmek için bir ya da birçok seans gerekebilir. Cilt yenileme sonuçları tedaviden 1 ay sonra başlar, 3 ayda fark edilir düzeye gelir.
- Tüm deri tiplerinde, genç ve yaşlılarda uygulanabilir.
- Peeling, dolgu, botox uygulamalarıyla beraber kullanılabilirler.