Departamentul de radiologie al spitalului intercontinental Hisar este o unitate avansată de diagnostic și tratament care deține hardware modern cu tehnologie de vârf și este capabilă să efectueze orice tip de operații de radiologie douăzeci și patru și șapte de către medicii și tehnicienii săi cu experiență. Departamentul nostru de radiologie se bazează pe ideea că diagnosticul corect poate fi realizat prin selectarea cu atenție și efectuarea celei mai puțin riscante, rapide și mai potrivite metode pentru fiecare pacient.
Dispozitivele de imagistică medicală pe care le folosim în secția de radiologie pentru diagnosticarea și monitorizarea bolilor sunt următoarele:
- Tomografie computerizată cu detector multiplu (MDCT)
- Rezonanță magnetică de 1,5 Tesla (MR)
- Angiografie digitală (DSA)
- Fluoroscopie digitală
- Radiografie digitală
- Mamografie digitală
- Ultrasonografie
- Ecografie Doppler color
- Densitometria osoasă
- Dispozitiv mobil cu raze X pentru pacienții internați
- Radiografie panoramică digitală (raze X dentare)
Imaginile tuturor examinărilor efectuate prin utilizarea acestor dispozitive sunt transferate în sistemul PACS (Picture Archiving and Communication System), evaluate de specialiștii în radiologie și stocate. Faptul că sistemul este integrat cu sistemul de management al spitalului facilitează accesul instantaneu la rezultatele de la toate policlinicile și clinicile și efectuarea consultării, dacă este necesar.
Radiologie intervențională
În departamentul nostru de intervenție, operațiile sunt efectuate prin utilizarea unor instrumente medicale speciale pentru diagnosticul și tratamentul diferitelor boli sub îndrumarea sistemelor de imagistică. Scopul radiologiei intervenționale este de a crea o alternativă la tratamentul chirurgical în multe cazuri, de a oferi o oportunitate de tratament în cazurile fără posibilitate chirurgicală sau de a facilita intervenția chirurgicală prin pregătirea pacienților pentru tratament chirurgical.
Monitorizarea intervențiilor de diagnostic ghidate
Principala metodă utilizată în practicile de diagnostic este biopsia cu ac percutanată direct în diferite părți ale corpului. Cele mai frecvente regiuni de utilizare sunt ficatul, pancreasul, cavitatea abdominală și peritoneul, glandele renale și suprarenale, regiunea abdominală și genitală inferioară, pieptul, toate oasele și regiunea gâtului. Acest lucru permite stabilirea unui diagnostic final în cazurile în care diagnosticul, cum ar fi tumorile maligne-non-maligne, abcesul nu poate fi stabilit prin date clinice și metode de imagistică. Eșantionarea din formațiunile care sunt considerate a fi revărsate inflamatorii sau dense în scopul diagnosticului și culturii se efectuează, precum și operația de drenare, dacă este necesar.
Intervenții terapeutice Radiologie Operații
Operațiunile sunt administrate pe două grupuri; vasculară și extravasculară. Operațiile sunt efectuate în scopuri de anevrism care obstrucționează vena, anomalii structurale vasculare, oprirea sângerării, reducerea tumorii. Radiologia intervențională este utilizată în cazurile frecvente de tumori și diseminări, în scopul ocluziei venei care furnizează tumora, creșterea efectelor și minimizarea efectelor secundare ale chimioterapiei. În ceea ce privește operațiile extravasculare, abcesul și chisturile formate în rinichi, tractul urinar, căile biliare și diverse zone pot fi drenate percutanat și tratamentul poate fi aplicat, dacă este necesar, pentru a preveni reapariția. În Departamentul nostru de Radiologie Intervențională, tratamentul stricturilor și pietrelor la rinichi mici, deschiderea obstrucției uniforme a conductelor cu balon și stent, tratamentul inflamației sistemului ocluit, îndepărtarea calculilor biliari, tratamentul chisturilor hidatice prin intervenție, care sunt frecvente în țara noastră și se poate forma în ficat și în tot corpul, sunt furnizate.